ИМА ДА НАС ИМА: КАРТИЦЕ „ЦЕНА МИНУС ЗА 3+“ ВЕЛИКА ПОДРШКА ПОРОДИЦАМА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ

Акција са Поносним картицама „Цена минус за 3+“ под слоганом „Има да нас има“ изазвала је велико интересовање и задовољство код породица са троје и више деце на територији наше општине.

Општина Ириг озбиљно је схватила борбу против беле куге. Поред ранијих одлука Скупштине Општине Ириг да породице са троје и више деце имају право на бесплатан вртић за треће и свако наредно дете и родитељски додатак у износу од 25.000 динара, донета је и одлука крајем прошле године о партнерству са Покретом за децу „Три плус“ из Чачка чија идеја су ове картице са повољностима за породице са троје и више деце.

Шеф Службе за друштвене делатности, општу управу и заједничке послове у Општинској управи Општине Ириг, Слободан Радојчић, задовољан је одзивом и нада се да ће овај корак мотивисати и друге градове широм Србије.

– За Поносну картицу пријавило се сто породица са територије наше општине, до сада их је већина преузела и увелико користе права која остварују њом. Сви су веома задовољни, тако да се надамо да ће наш пример следити и остале локалне самоуправе – рекао је Радојчић.

Колико је важан овај вид помоћи објашњава и Александра Анђелковић из Ирига, мајка троје деце.

– Бити родитељ је само по себи изазов, а када сте родитељ већег броја деце, то је врло захтевно у сваком смислу, тако да су свака помоћ и подршка добродошле. Ја сам, стога, веома захвална свима онима који су се придружили овој акцији – наводи Анђелковић.

Позиву за ову акцију одазвало се неколико привредника и спортских клубова који су за оне који поседују картицу понудили своје услуге по повољнијим ценама, а многи и бесплатно. Међу њима су: Атлетски клуб „Соко“ Врдник, Српска читаоница у Иригу, ФК „Раднички“ Ириг, Кошаркашки клуб „Ириг“, Културно-уметничко друштво „Змај“ Ириг, ФК „Крушедол“ Крушедол, ФК „Рудар“ Врдник, ТКР „НИК“ Рума, Вулканизерско-трговинска радња „Бабић ДВМ“, УР „Крофница Х-М“ Ириг, ПТР „Код Николије“ Ириг, СТР „Флора ИН“ Ириг, „COLCOMERC DOO“ Врдник (геодетске услуге), ТР „ALDIDA SHOES“ Рума, „Анђелковић“ Ириг. Поред њих, ту су и објекти широм Србије: Бео зоо врт, Win-Win, DM, Đak, N sport, Pertini toys и многи други.

Подсећамо све оне који нису још увек преузели своју Поносну картицу „Цена минус за 3+“ да то могу да учине сваког радног дана у Услужном центру Општине Ириг од 8 до 14 часова.

Извор: Општина Ириг