ИНЂИЈА : ДО КРАЈА ГОДИНЕ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ „ПРИЧА КЕТЕРИНГ“

Председник општине Инђија Владимир Гак и власници новопазовачке компаније „Прича кетеринг“ Марко Крајишник и Митар Мојић, потписали су уговор о куповини 2 хектара и 29 ари у североисточној индустријској зони. Домаћи инвеститор изградиће у првој фази логистички центар од 4 хиљада квадрата у коме ће се спремати преко 200 оброка различитих нутритивних вредности. Према речима Марка Крајишника, посао ће одмах наћи 50 радника из Инђије а у плану су проширења која ће довести до додатног запошљавања.

„Због добре сарадње са општином Инђија и препознатим потенцијалом успели смо да се договоримо, да добијемо јако добре услове. Ово је стратешки за нас веома битно и то је било доста препознато од стране општине Инђија и овим путем им се и захваљујемо“.

Од продаје земљишта у општинску касу се слило 12,7 милиона динара. Осим тога, општина Инђија ће убудуће од те инвестиције имати приходе од пореза на зараду и од пореза на имовину, што ће свакако позитивно утицати на опоравак буџетa општине.

„Дугорочно гледано ми смо за Инђију направили нешто што је далеко више од износа земљишта, а то су нова радна места за око педесет радника у првој фази. Такође, општина Инђија ће имати приход од пореза на зараде, приходе од пореза на имовину и ако инвестиција заживи прошириће се капацитети и биће још радних места за наше суграђане. То је оно што радимо, то је оно због чега су нас грађани општине бирали – да стварамо повољне пословне услове за сваког инвеститора, а време показује да је Инђија заиста општина по мери сваког инвеститора“ рекао је Гак.

Он је додао да му је највеће задовољство када неко од домаћих привредника инвестира у свој капитал, поготово када то се догађа баш на територији општине Инђија. „То значи да и домаћа привреда јача, да и домаћи привредници имају снаге да шире капацитете, да зидају нове објекте, да запошљавају наше људе“, рекао је Гак.

За последњих годину и по дана ово је шеста инвестиција у општини Инђија која је довела до запошљавања више од 800 радника. 

Извор: Општина Инђија