ИСТОРИЈА, ТУРИЗАМ, ПРИРОДА: 102 САДНИЦЕ ЗА 102 ГОДИНЕ ЗАВРШЕТКА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

Да историја, туризам и животна околина могу да се споје у једно опште корисно дело показује акција садње дрвећа коју је на иницијативу Туристичке организације општине Инђија и подршку Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ и Општине Инђија спроведена на деоници од зоо врта до излаза из Инђије ка Новом Саду.Тај потес од данас носи назив „Стаза победника“.

Наиме, поводом Дана примирја и 102 године од завршетка Првог светског рата и ослобођења Инђије од окупатора засађено је уз пешачку стазу 51 јавор и 51 бреза.

Председник општине Инђија Владимир Гак је учествовао у садњи дрвећа а потом и свечано открио таблу са називом пешачке стазе.

„Ми смо једна од ретких општина која није имала велике битке на својој територији али увек смо се трудили да испоштујемо све наше претке који су се борили за слободу нашег народа.“

Гак је додао да Општина придаје велики значај неговању културе сећања на ослободиоце као и  да је данашњим генерацијама дато у аманет да чувају то што су преци стекли али и да чувају животну средину.

У акцији садње дрвећа учествовали су сви директори јавних предузећа и установа као и начелници општинских одељења.

Извор: Општина Инђија