JOVAN GLAMOČAN POBEDNIK FITNES I BODYBILDING TAKMIČENJA JAGODINA OPEN

Takmičenje najvišeg ranga u fitnesu i bodibildingu na Balkanu održano je u Jagodini osmog oktobra. S obzirom na to da je taj sport slabo medijski podržan i neisplativ, a ovo je jedno od retkih takmičenja na kojima sponzori dodeljuju vredne novčane nagrade, Jagodina Open svake godine privlači ogroman broj najkvalitetnijih takmičara iz regiona i šire, tako da je po pitanju konkurencije jače takmičenje i od državnog prvenstva Srbije, navodi subotica.info.

Jovan Glamočan se takmičio u kategoriji junior bb preko 75kg, što je jedna od 30ak kategorija na takmičenju. Osvojio je prvo mesto i osigurao sebi plasman u borbi za apsolutnu pobedu, gde su se nadmetali pobednici svih muških kategorija, za glavnu novčanu nagradu u vrednosti od 3000 eura.

Iako je u toj kategoriji imao dosta manje šanse, jer su mu konkurencija bili stariji i iskusniji takmičari koji su do sada osvajali nagrade na svetskim takmičenjima, Jovan je sa svoje 23 godine pokazao ogroman potencijal i osvojio je ogroman broj pohvala ljudi iz sveta bodibildinga.
Njegove pripreme su trajale 16 nedelja, uz mentorstvo trenera Borisa Hristova i zahtevale su mnogo rada, truda i odricanja. Boris je kao trener pokazao veliko znanje jer je Jovanova forma bila savršeno tempirana za dan takmičenja i on je prezadovoljan Jovanovom disciplinom bez koje ništa ne bi bilo moguće. Njih dvojica imaju još mnogo planova za budućnost.

Izvor: subotica.info