КАЗНА ЗА НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИКЕ ПАСА

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља акцију Града Ваљева, чији челници су најавили оштро кажњавање власника опасних паса које изводе без корпи и поводаца. У наредном периоду, у свим локалним самоуправама у којима је ПОКС парламентаран наши одборници ће поднети предлоге за измене одлука о држању кућних љубимаца и инсистирати да се спровођење тих мера строго контролише.

– Треба ли увек да чекамо да неко дете или старац буду изгрижени на улици, да бисмо реаговали? Једино решење за оне који су бахати у уверењу да је њихов пас привилегован и да не треба да буде на повоцу је да се на нивоу градова и општина пооштре мере и Комуналној полицији „одреше руке“. Поштујемо свачије право на избор кућног љубимца, али ни по коју цену због тога не сме да угрожава суграђане – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

У изменама градских одлука о држању љубимаца, Покрет обнове Краљевине Србије ће тражити и строжије кажњавање оних власника који не користе постојећа места предвиђена за истрчавање паса у градовима и не купе фекалије за својим љубимцима по улици.