КАЗНА ЗА НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИКЕ ПАСА

КАЗНА ЗА НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИКЕ ПАСА

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља акцију Града Ваљева, чији челници су најавили оштро кажњавање власника опасних паса које изводе без корпи и поводаца. У наредном периоду, у свим локалним самоуправама у којима је ПОКС парламентаран наши одборници ће поднети предлоге за измене одлука о држању кућних љубимаца и инсистирати да се спровођење тих мера строго контролише.

– Треба ли увек да чекамо да неко дете или старац буду изгрижени на улици, да бисмо реаговали? Једино решење за оне који су бахати у уверењу да је њихов пас привилегован и да не треба да буде на повоцу је да се на нивоу градова и општина пооштре мере и Комуналној полицији „одреше руке“. Поштујемо свачије право на избор кућног љубимца, али ни по коју цену због тога не сме да угрожава суграђане – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

У изменама градских одлука о држању љубимаца, Покрет обнове Краљевине Србије ће тражити и строжије кажњавање оних власника који не користе постојећа места предвиђена за истрчавање паса у градовима и не купе фекалије за својим љубимцима по улици.

Author Image
Lala
%d bloggers like this: