КИКИНДА ДОМАЋИН ВЕЛИКОГ СТРУЧНОГ СКУПА “ЗАЈЕДНО УЧИМО БОЉЕ”

Стручни скуп “Заједно учимо боље” окупио је данас у ОШ “Свети Сава” око 150 просветних радника из свих крајева наше земље и Републике Српске. Била је то прилика да васпитачи, учитељи и наставници размене професионална искуства, знања и примере добре праксе. Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, констатовала је да је размена искустава пожељна у образовању, како би просветни радници унапредили лични и професионални ангажман. Она је упозорила и на све нижи праг толеранције у нашем друштву и рекла да је стрпљења све мање:

– На томе морамо лично пуно више да радимо. За похвалу је што је једна градска школа организовала овакав стручни скуп. Кад то раде надлежне инстиитуције онда је то логичан след и имам утисак да се запослени окупљају и по професиналној дужности. Међутим, кад вас колега позове да будете његов гост и да размените искуства, онда слика говори више од речи. Не постоји бољи начин од овог- рекла је Хрњак. У име пројектног тима ОШ “Свети Сава”, Светлана Мирчић Вукобрат, изразила је задовољство што се овој образовној установи пружила прилика да угосте бројне колеге:

– Првобитно смо очекивали око 70 учесника. На наше велико задовољство, тај број је удвостручен. Очигледно је да просветни радници желе да се окупе, чују туђа и пренесу своја искуства, али и да сазнају нешто ново. Прилика је то да се обнове стара и стекну нова пријатељства- саопштила је она.

Извор: Град Кикинда