КИКИНДА ПОСТАЈЕ СПОРТСКА БАЗА НАШОЈ ГОЛБОЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ

Кикиндском клубу за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Будућност“ данас су уручени спортски реквизити и опрема у вредности око 14.000 евра. Најсавременије голове за голбол, али и лопте и наочаре без којих не могу да се одигравају утакмице овог параолимпијског спорта, донирао је национални Голбал савез, члан Параолимпијског комитета:

-Голбол је један од три водећа у параолимпијском спорту. За време старе Југославије, дуги низ година, били смо у овом спорту светски и европски параолимпијски шампиони. Након тридесетак година, захваљујући нашем комитету и локалним самоуправама, а пре свега граду Кикинди, успели смо да обезбедимо опрему која може да се набави у Енглеској и Канади- навео је Зоран Стефановић, координатор клуба “Будућност” и председник Извршног одбора голбол секције Параолимпијског комитета. Стефановић је најавио да ће се 23. јануара, у хали “Језеро”, одржати првенство Србије за 2020. годину:

-Због епидемиолошке ситуације нисмо били у прилици да такмичење одржимо у децембру. Државно првенство окупиће осам екипа, а Чачак и наш град имаће и женске екипе. То никада раније није био случај овом делу Европе- рекао је Стефановић и додао да ће Кикинда и “Језеро” постати спортска базан нашој голбол репрезентацији. Драган Пецарски, члан ГВ задужен за спорт и омладину, потврдио је да је локална самоуправа препознала потребе клуба за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Будућност”, али и њихове потребе:

-Предстојеће првенство, али и сарадњу са голбол репрезентацијом видимо и као шансу за даљи развој спортског туризма у нашој средини- казао је Пецарски. Надовезао се Дејан Пудар, директор СЦ „Језеро“:

-Трудићемо да будемо добри домаћини овом клубу и члановима наше репрезентације. Верујемо да и наш допринос у отварању нових видика на спортској мапи Кикинде и Србије може да буде значајан- рекао је Пудар.

Извор: Град Кикинда