КИКИНДА У ЗНАКУ “МАМУТ ФЕСТА”

Манифестацијом “Мамут фест”, Кикинђани по 13. пут, на забаван и едукативан начин, промишу јединствено природно и културно наслеђе – 500.000 година стар скелет мамута Кика. Профилисана као дводневна дечја манифестација на којој се симболично прославља Кикин рођендан, чији је скелет пронађен 1996. године у глинокопу фабрике “Тоза Марковић”, најмлађим посетиоцима Народног музеја нуди богат програм. “Мамут фест” отворила је Станислава Хрњак, председница градске Скупштине и нагласила да је Народни музеј направио сјајан искорак:

– “Мамут фест” управо је манифестација која је најмлађе Кикинђане укључила у различите програме које организује Народни музеј. Деца је омогућено да кроз игру науче оно што, можда, одрасли не би. Посебно је похвално отварање Клуба пријатеља музеја за најмлађе који ће радити целе године. То је сјајна ствар. Похвално је и укључивање НВО сектора у реализацији програма “Мамут феста”- оценила је Хрњак. У дворишту Курије најмлађи су исписали рођенданске честитке које су постављенр тик уз сламнату Кику. Недалеко од ње, двориштем доминира реплика скелета мамутице у природној величини. Пажњу малишана привукле су бројне радионице, изложбе, оригиналан скелет и 3Д филм о животу Кике. Директорица Народног музеја, Лидија Милашиновић, као посебну атракцију за најмлађу публику, издвојила је гостовање Клуба љубитеља лего коцкица и изложбу илустрација Маје Веселиновић:

– Изложба „Скоцкани“ отворена је само данас и у суботу, па очекујемо све љубитеље лего коцака да дођу и погледају поставку. Другог дана манифестације, представиће се седам музеја из Србије. Што се тиче Клуба пријатеља, намењен је малишанима узраста између пет и девет година, ииИнтерактивног је карактера. Пружићемо им прилику да се забаве, истражују и нешто науче- казала је она.

Извор: Град Кикинда