KOMBINOVANA POSTAVA SLOBODE PROTIV PODUNAVCA

Na stadionu Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi juče su se sastali tovarnički sremskoligaš FK „Donji Tovarnik“ i vojvođanski ligaš FK „Podunavac“ iz Belegiša. Bila je to još jedna u nizu kontrolnih utakmica za izabranike trenera Živka Budimirovića, a bez nekoliko igrača, koji najozbiljnije konkurišu za startnu postavu (Radosavljevića, V. Ninića, Ragastovca, Đuričića, Mrkajića…) igra Slobode u prvom poluvremenu bila je sasvim zadovoljavajuća.

U 28. minutu prilika sa sremskoligaša iz Donjeg Tovarnika: Jerković, praktično, stvara sam sebi šansu. Međutim šutira samo u Đurovića. Nekoliko minuta pre kraja prvog poluvremena bio je i Podunavac u prilici za nešto više: Čelar šutira u donji desni ugao gola Šljukića. Mladi golman Slobode, koji je dobio priliku da čuva mrežu svih 90 minuta, bio je na visini zadatka i loptu izbija u korner.

Da je vojvođanski ligaš imao na raspolaganju više raspoloženijih fudbalera za igru videlo se u nastavku utakmice. Najpre je Petronijević šutem sa oko 25 metara iznenadio Šljukića (50. minuta). Isti igrač je povisio prednost Podunavca pet minuta kasnije. Sjajne prilike za tim iz Belegiša propuštaju i Gavrilović (59. minut) i Pejčinović (65. minut). Do vođstva od 3:0 Podunavac dolazi u 70. minutu preko Čelara. Iskusni Jerković, u 72. minutu proigrava Majstorovića, koji, iako se našao u idealnoj poziciji, propušta priliku da ublaži poraz Slobode.

Prijateljsku utakmicu između Slobode i Podunavca, na igralištu Sportskog centra FSS sudio je Marko Šljepica iz Novih Banovaca.

Izvor. Opština Pećinci