КОРПУЛЕНТНИ СЛОВЕНАЦ У НОВИМ КОЗАРЦИМА ЈЕ НЕПОБЕДИВ

Матијаж Белшак поново је у Новим Козарцима доказао да је непобедив. Корпулентни Словенац суверени је победник 17. Стронгмен Еуро купа. Одбранио је прошлогодишњу титулу и доказао да је на терену код чувене новокозарачке “Котарке” непобедив:

– Увек се радо одазивам позиву да учествујем на овом такмичењу, јер је једно од мојих првих надметања у каријери било управо у Новим Козарцима. Све дисциплине биле су изазовне, а захтевале су добру физичку припремљеност и концентрацију. Као и обично, организација је била на врхунском нивоу, баш као и публика која нас је све време бодрила-рекао је Белшак. Снагу, спретност и издржљивост показали су такмичари из Пољске, Мађарске, Словачке, БиХ, Словеније и Аустрије, а Србију и Нове Козарце достојно је репрезентовао Драган Богојевић, убедљиво најстарији снагатор:

– Верујем да је публика уживала у наступу осморице такмичара. Свако од нас је пружио максимум током ових шест исцрпљујућих дисциплина, од којих три, у овом формату, нису виђене у Новим Козарцима. Поново смо увели дисциплину подизања аутомобила од 950 килограма, затим ношење наковња од 120 килограма, док је најтрактивнија дисциплина била Херкулесов хват. Десет дана било нам је потребно да инсталирамо Херкулесов хват, али и да припремимо терен за остале дисциплине. Овај Херкулесов хват оригиналан је на Балкану и у овом делу Европе- похвалио се Богојевић. Спектакуларно такмичење, у организацији бодибилдинг клуба “Слобода”, подржали су локална самоуправа, МЗ Нови Козарци и бројни спонзори:

– Ово атрактивно такмичење одликују квалитетни такмичари, а неизвесност и драж дају нове атрактивне дисциплине, које се уводе с времена на време. Ови горостасни такмичаре сваке године нас одушевљавају невероватним потезима, али, пре свега, физичком и менталном снагом- оценио је Миодраг Булајић, члан Градског већа.

Извор: Град Кикинда