КОСОВСКА МИТРОВИЦА И ВИШЕГРАД У ПОСЕТИ ТЕМЕРИНУ

Ученици Гимназија из Косовске Митровице и Вишеграда посетили су Средњу школу ,,Лукијан Мушицки“ у Темерину. Разлог за посету било је потписивање Протокола о сарадњи између Гимназије из Косовске Митровице и наше средње школе. Исти такав Протокол потписан је са вишеградском школом још прошле године.
Сви они били су гости Општине Темерин. Уприличен им је свечани дочек од стране председника општине Темерин Ђуре Жиге, члана већа за образовање Коране Ћировић, као и других представника локалне самоуправе и општинске управе.
У пријатној атмосфери и уз речи захвалности и подршке како домаћина, тако и гостију, потписан је Протокол о сарадњи двеју школа. Занимљива је чињеница да је Средња школа ,,Лукијан Мушицки“ једина школа у Војводини са којом Гимназија из Косовске Митровице има потписан овакав Протокол.
Изузетно смо почаствовани што смо били домаћини дивним ђацима и професорима из Косовске Митровице и Вишеграда.
„Надамо се да ће овај Протокол о сарадњи трајати дуго година и да ће надживети садашње директоре, професоре и ђаке и да ће га пошовати генерације које долазе“, изјавио је председник општине Ђуро Жига.

Извор: Општина Темерин