КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ „МАГИЈА СТВАРАЊА ФОТОГРАФИЈЕ“

Циклус радионица у мају посвећен је изложби Кроз објектив: Галерија, уметност, публика на којој су изложене фотографије стручњака Галерије Матице српске, јавних личности Новог Сада и публике, наводи РТВ. Данас од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица за децу Магија стварања фотографије.

Циљ изложбе јесте да се Галерија и уметност „повежу“ с публиком, чиме се истиче идеја да уметничка дела која се чувају у музејским установама припадају људима и да уметност само у интеракцији с њима остварује своје вредности и значај.

Деца представљају важан део галеријске публике и зато кроз креативне радионице желимо да и они буду део пројекта и изложбе Кроз објектив: Галерија, уметност, публика.

На изложби Кроз објектив: Галерија, уметност, публика биће изложен стари апарат за израду фотографије захваљујући којем ће деца научити како је изгледало фотографисање у прошлости. Видеће шта је све било потребно да би се израдила фотографија – мрачна комора, хемија, плоче, барут и друго, и колико дуго је трајао тај процес. Након што добро проуче шта се дешава иза фотографског објектива, деца ће видети како је бити испред њега. Направићемо „фото-сешн“ са малишанима и њихове фотографије ћемо одштампати тако да изгледају као да су рађене старом фотографском техником, а они ће нацртати рам у који ће залепити свој портрет.

Радионице суботом су отворене за сву заинтересовану децу узраста од 5 до 11 година. Цена улазнице је 150.00 динара.

Извор : РТВ