ЛАБАН: НАСТАВЉАМО СА ГРАДЊОМ АТАРСКИХ ПУТЕВА

Градоначелник Богдан Лабан наставља са обиласком сеоских месних заједница које су из градског буџета добиле средства за реализацију најзначајнијих пројеката путне инфраструктуре. Након обиласка радова на уређењу прве деонице атарских путева у Малој Босни, градоначелник Лабан са сарадницима обишао је и месне заједнице Таванкут и Љутово.

Поред уређења атарских путева у овим месним заједницама, започети су и радови на другој деоници која повезује месне заједнице Мишићево и Таванкут (Горњи Таванкут). За уређење обе ове деонице атарских путева, у укупној дужини од 7.360 метара, из градског буџета обезбеђена су средства у укупном износу од 30,5 милиона динара.

– Друга деоница, на којој су такође отпочети радови, је пут који повезује месне заједнице Мишићево и Таванкут (Горњи Таванкут). Деоница је дужине 3.700 метара,  ширине четири метра а радови, који се изводе методом цементне стабилизације, вредни су 23 милиона динара. Ове деонице пута повезују велики број пољопривредних газдинстава. Локална самоуправа је имала слуха за апеле пољопривредника и становика из МЗ ’Мала Босна’, ’Мишићево’ и ’Таванкут’, и овај пример најбоље показује бригу о свим грађанима – нагласио је Богдан Лабан.

Он је такође рекао да је у протеклом периоду изграђено више десетина километара атарских путева, а посебно се водило рачуна о обнављању  уличне расвете у руралним срединама, како би се покрили атарски путеви на којима се налазе фарме и салаши.

– У претходном периоду неколико пута су овде  отпочињали радови али никада нису приведени крају- наводе мештани. – Осим што повезује две Месне заједнице, овај пут је можда најважнији због чињенице да је то најближа деоница према Ђурђину и Жеднику, а и према ауто-путу. Поред тога, ову деоницу користи и велики број становника Бајмока који на овом делу имају своје воћњаке и винограде.

Сви радови се финансирају из градског буџета.

– Чикеријска улица је значајна не само за Љутово већ и за насеље Чикерија. које се налази у продужетку саме улице али и за такозвани ‘Ракић крај’. Улица је била у прилично лошем стању,  највећи проблеми настајали су после падавина када је била тешко проходна због блата – наводе мештани Љутова, и напомињу да је насипање ове улице важно за све мештане насеља Чикерија али и за све пољопривреднике који имају пољопровредне засаде и воћњаке на Чикерији и у „Ракић крају“ који их спаја са Таванкутом.

Живот људи на салашима и удаљеним газдинствима, рекао је Лабан, зависи умногоме од издвајања локалних самоуправа и њихове спремности да помажу пољопривреднике.

Извор: Град Суботица