ЛИВНИЦА ШИРИ ПРОИЗВОДЊУ И ЗАПОШЉАВА НОВЕ РАДНИКЕ

Могућност што бржег и ефикаснијег решавања комуналних и административних проблема који су везани за град, а тичу се рада Ливнице „Цимос ТЦХ” доминирале су током данашњег састанка између пословодства ове фабрике и челника локалне самоуправе. Погон „Металац“ обишли су градоначелник Никола Лукач и чланови Градског већа, Мирослав Дучић и Саша Танацков. Истичући да кикиндску привреду, између осталих, одликује и дуга традиција аутомобилске индустрије, Лукач је подвукао жељу локалне самоуправе, да и у случају ове фабрике, буде поуздан партнер:

– Спремни смо да помогнемо како би привредниви њихове пословне идеје спровели у дело. Могли смо да након обиласка овог погона од домаћина чујемо да ће се у фабрици запослити још стотинак наших суграђана. То је добра вест и знак за наш град. Спремни смо да помогнемо јер је Ливница “Кикинда”, много пута раније, потврдила да је друштвено одговорна и да помаже средини у којој послује. Договорили смо се и да заједнички реализујемо неколико пројеката – саопштио је Лукач и наставио:

– Добро је са значајан број фирми које послују у нашем граду жели да инвестира, прошири капацитете и запосли нове раднике. То је случај и са Ливницом “Цимос ТЦХ””. Интересантно је да се на челу фабрике сада налаз наш суграђанин Петер Вишњеи. Он је својевремено почео као радник. Његов марљив и посвећен рад довели су га и до ове позиције. Откако је словеначки “Цимос” постао власник кикиндске Ливнице ово је, чини ми се, први пут да је директор један Кикинђанин. То је још један доказ да вредни људи у Кикинди заслужују пажњу – рекао је Лукач. Директор Ливнице “Цимос ТЦХ”, Петер Вишњеи, подсетио је да је фабрика приватизована 2005. године:

 -Тренутно имамо 430 радника, а присутна је тенденција раста производње. Добили смо нове послове. До краја године, број запослених ће се увећати на 460 до 480. После дужег времена, послодавац је коначно приметио квалитете фабрике у Кикинди, па се у оквиру Групације “Цимос” раде трансфери из словеначких фирми, односно производња пребацује овде. Након дужег времена, наша фабрика сигурно послује. На сигурним смо ногама- оценио је Вишњеи и додао да ће до краја новембра примити до 100 нових радника.

Извор: Град Кикинда