ПОЗНАТИ ПОБЕДНИЦИ НЕВЕНОВОГ ФЕСТИВАЛА ДЕЦЕ ПЕСНИКА

Жири Невеновог фестивала деце песника донео је одлуку о овогодишњим лауреатима. Фестивал који се одржава у Савином Селу, на посебан начин афирмише рад са даровитом децом песницима и писцима, не познаје границе када су његови учесници у питању, а у више од три деценије постојања на конкурс Невеновог фестивала, осим из земаља региона, стизали су радови и из некадашње Чехословачке, Румуније, Украјине, Мађарске и Русије.

„Стручни жири 31. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу, у саставу: Тоде Николетић – председник, Бранко Стевановић и Бранислав Зубовић – чланови, на седници одржаној 14. октобра, једногласно је одлучио да трећу награду додели Хани Маринковић, ученици IV разреда Основне школе „Светозар Милетић“ у Врбасу, за басну „Врабац и јагње“. У обликовању ове басне, засноване на трагу најлепших узора из лектире, уочава се делотворна сведеност исказа и јасно препознају домишљатост и дечја оригиналност, са снажном езоповском поуком на крају.

Друга награда припала је Сањину Лазићу, ученику VII разреда Основне школе „Бранко Миљковић“ у Нишу, за песму „Бирај слободу“. У овој песми се огледа пробрана начитаност кад је реч о поезији за децу, стваралачка посвећеност, даровитост и коресподенција са једном од најважнијих тема.

Прву награду добила је Милана Марковић, ученица VII разреда Основне школе „Бранко Радичевић“ у Савином Селу, за песму „Ружа из врта“. Несумњива зрелост, сликовитост и богатство израза, као и убедљива искреност на плану љубавне тематике, учинили су ову песму лирским бисером и довели до тога да буде проглашена најбољом песмом 31. Невеновог фестивала деце песника“, наводи се у саопштењу.

Извор: Општина Врбас