МАГИЈА ИГАРА СТИГЛА И ДО ФРУШКЕ ГОРЕ

Караван радости и пријатељства првог дана јуна 2019. посетио Ириг.

„Бјежи кишо с прозора“ орило се јутрос из нашег Каравана радости и пријатељства који је на крилима љубави летео из Сремске Митровице, где смо синоћ, уз спектакуларну журку прославили 6. рођенан Дунав осигурање Спортских игара младих, ка обронцима Фрушке горе, јер су нас тамо, у ушушканом Иригу, нестрпљиво чекали наши мали СИМовци спремни да се поново играју и друже са нама. Облаке нисмо успели да растерамо, али киша нам није сметала да се сјајно забавимо и још лепше дружимо у сали Основне школе „Доситеј Обрадовић“.

Тамо су, поред великог броја наших најмлађих другара из Ирига и њихових наставника, тренера, родитеља и многих других гостију, свечаном отварању Дунав осигурање Спортских игара младих присуствовали и Миодраг Бебић (заменик председника општине Ириг), Ивана Јовановић (председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије), Марко Келембер (главни координатор Дунав осигурање Спортских игара младих за Ириг), Срђан Будимчић (заменик координатора Игара у Иригу), Лазар Пилиповић (секретар Спортског савеза Ирига), Сања Николић (директорка ОШ „Доситеј Обрадовић“), Марија Михајловић (асистенткиња председнице Дунав осигурање Спортских игара младих) и Зорица Мијатовић (спортска директорка Дунав осигурање Спортских игара младих).

Као и обично, да би Игре могле да почну, одбојкашица Амела Адровић и судија Сања Живанчевић, положиле су заклетву пријатељства у име свих такмичара и судијске организације. Још један важан моменат, без кога Игре не би биле то што јесу, било је и паљење пламена пријатељства, а овације су уследиле када је бакљу у салу, заједно са нашом маскотом Виктором, унела млада спортисткиња Ивана Лончар, првакиња Војводине у атлетици.

– Спортске игре младих се по трећи пут одржавају у нашем граду. Сви смо поносни на то и верујемо да ће нас наша деца која победе у Иригу, на најбољи могући начин представити и у Београду. Навијамо за њих и држимо им палчеве да се одлично пласирају на државном финалу и да отпутују на међународно суперфинале у Сплит – поручио је на церемонији отварања Игара Миодраг Бебић, заменик председника општине Ириг.

Уследила су потом и такмичења у игри Лино између две ватре, шаху, одбојци и стоном тенису, а са нашим СИМовцима који су се данас пласирали на државно првенство, место на победничком постољу поделили су другарство, љубав и фер-плеј. И баш зато су Игре закон!

Посебну захвалност Дунав осигурање СИМ Србије дугује пулу спонзора – генералном спонзору Компанији Дунав осигурање, Компанији Coca Cola која је свим срцем уз Игре, Банци Поштанској штедионици, Електропривреди Србије, Телекому Србија – МТС и Подравки Србије.

Извор: Општина Ириг