MALI RUKOMETAŠI POČELI SA TRENINZIMA

Sa novom školskom godinom, Rukometni klub „Donji Srem“ započeo je sa treninzima i upisom novih članova, a deca uzrasta od V do VIII razreda biće u prilici da tri puta nedeljno tokom jednosatnog treninga u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku nauče osnove ovog sporta, ali i da se druže. Kako nam je rekla Milica Đurđević trener, trenutno je upisano 15 dece iz Obreža, Ogara, Donjeg Tovarnika i Pećinaca.

„Tokom sat vremena treninga radimo na kondiciji, tehnici i taktici, ali na prvom mestu nam je druženje i razvijanje svesti kod dece o zdravom načinu života i prednostima bavljenja sportom. Trudimo se, zajedno sa Sportskim savezom „Razvoj sportova“ i uz veliku podršku Opštine Pećinci, da deci omogućimo što bolje uslove za treninge, a zahvaljujući Sportskoj hali u tome smo i uspeli. Rukomet je sve popularniji u našoj opštini, a za ove dve godine koliko postojimo, kroz naš klub je prošlo preko 30 dece“ – rekla je Đurđević i dodala da je upis novih članova u toku, a sva zainteresovana deca mogu doći na trening ponedeljkom, sredom i petkom od 20.00 do 21.00 časova u Sportsku halu u Donjem Tovarniku i tako se priključe klubu.

U cilju popularizacije rukometa, RK „Donji Srem“ i pećinački Sportski savez „Razvoj sportova“ i ove godine organizuju turnir u Mini rukometu (3+1), za učenike osnovnih škola sa teritorije pećinačke opštine, koji će biti održan 22. septembra u tovarničkoj Sportskoj hali sa počekom u 10.00 časova. Za najuspešnije ekipe, kao i za sve učesnike, obezbeđene su vredne nagrade.

Izvor: Opština Pećinci