MARK PERČIĆ POBEDNIK PRVE OVOGODIŠNJE TRKE U SRBIJI

Počela je sezona i u biciklizmu. U nedelju 18. aprila u Erdeviku pored jezera Bruje vožena je prva sezonska trka u Srbiji, koja se ujedno bodovala i za kup Srbije, navodi subotica.info.

Na ovom takmičenju nastupili su i biciklisti Spartaka. Posebno se istakao Mark Perčić u juniorskoj konkurenciji, koji je uprkos padu u prvom krugu neverovatnom vožnjom uspeo da trku završi na prvom mestu. U juniorskoj konkurenciji vozilo se 45 krugova što je ukupno bilo 120 kilometara. Biciklistički klub Spartak je imao još jednog predstavnika u ovoj kategoriji, Mihajla Bolića koji je nažalost zbog tehničkog problema morao da odustane.   

U kadetskoj konkurenciji takmičari su vozili 20 krugova ukupne dužine 53 km. Subotičanin Mirnić Valentin zauzeo je 9. mesto. Među kadetkinjama koje su vozile ukupno 40km,  Fabian Eniko je zauzelo osmo mesto. U konkurenciji mlađih kadeta na stazi 20km Perčić Ivan je zauzeo 12. mesto dok je Trišić Vuk bio petnaesti. Poletarci su vozili 7 krugova dužine 20km. U toj konkurenciji predstavnici Spartaka su bili Tikvicki Marko koji je osvojio 10. mesto i Miškolci Marton koji je bio 11.

Trka se vozila po hladnom i kišovitom vremenu od 5 stepeni celzijusa što je dodatno otežavalo uslove sportistima. Sledeća trka za takmičare Spartaka će biti međunarodni izazov, 2. maja u Češkoj na stazi će se naći Perčić Mark i Bolić Mihajlo.

Izvor: subotica.info