МАРКО ГЛАМОЧАН ИЗ КИКИНДЕ СВЕТСКИ ЈЕ ШАМПИОН НА ТАКМИЧЕЊУ “БРАИНОБРАИН ФЕСТ 2022”

Овај сјајни млади Кикинђанин, четири године је полазник школе Браинобраин. Како каже, врло је поносан што је успео да освоји прво место на такмичењу. Решавајући задатке из менталне аритметике, у бојама српске тробојке је ове године на интернационалном такмичењу било чак, како је објаснила франшизер и едукатор кикиндског центра Браинобраин Маријана Бјелић 230 такмичара, од тог броја 18 из Кикинде.

„Конкуренција је била изузетно јака. Деца су заслужила похвалу, награде и част. У источним земљама аритметику практикују у склопу редовног програма, тако да је то још већи доказ колики је ово успех српске деце. Имамо светске шампионе, чак 20, што значи, баш велики успех. Сви кикиндски такмичари су донели неко од признања.

Национални трофеј у Београду и сребрна медаља на Интернационалном такмичењу су одличја којима се итекако поноси Душан Зарић, ученик осмог разреда ОШ „Жарко Зрењанин“:

„Ово ми поприлично значи и поносан сам због оваквог успеха. Иначе, радим свакога дана, учим и планирам да након средње школе наставим баш у овом правцу“.

Подршка града, за младе и талентоване полазнике школе ни овога пута није изостала. Честитке је како деци, тако и родитељима, али и едукаторима упутила Валентина Мицковски, чланица ГВ:

„Честитка на фантастичним резултатима, пре свега деци, на ентузијазму и љубави према математици. Овом приликом желим и да охрабрим друге родитеље, наставнике, али и другу децу, да укључе своју децу у ваннаставне активности. На овај начин они стичу креативност, самопоуздање, уче се тимском раду, што је врло битно како за сада, тако и за убудуће“.

29.01.2022. године одржано је такмичење у менталној аритметици у коме је учествовало 25.000 деце из 75 земаља света. Србија је учествовала са чак 250 полазника. Ово међународно БраинОБраин такмичење носи назив БрианОБраин Фест јер представља фестивал знања. Ове године, такмичење се због епидемиолошке ситуације реализовало онлајн. Србију су ове године представљала деца из Београда, Новог Сада, Ниша, Врања, Зајечара, Бора, Петровца на Млави, Пожаревца, Инђије, Кикинде, Пазове, Зрењанина и Панчева.

Извор: Град Кикинда