MEDALJE ZA PANČEVAČKE STRELCE NA WALTHER KUPU U SMEDEREVU

Aleksa je prvi u miksu puškom, drugi u kategoriji do 18 godina, prvi u kvalifikacijama do 20 g. a četvrti u finalu Marko je drugi u kategoriji do 16 godina pištoljem, peti u miksu, osmi u kvalifikacijama do 20 g. a četvrti u finalu. Ekipa pištoljem je osvojila treće mesto, a ekipa puškom je osma, navodi 013info.

 Proteklog vikenda je u Smederevu održano već tradicionalno, sedmo po redu, međunarodno takmičenje za mlade, Walther cup u disciplinama vazdušni pištolj i puška.

 Nastupilo je 250 takmičara iz deset zemalja, a među njima Streljačka družina “Pančevo 1813“ je bila najbrojnija sa 24 nastupa u toku tri dana takmičenja.

Aleksa Rakonjac je u takamičenju mešovitih parova-miksu sa Anjom Knežević iz Novog Beograda u kvalifikacijama osvojio prvo mesto, drugo mesto među osam najboljih, a u finalu prvo mesto, u kojem se takmičio sa miks parom juniorskih reprezentativaca iz Rusije i BIH. Aleksa je u takmičenju puškom u kategoriji do 18 godina osvojio drugo mesto sa 622,5 krugova, a u kategoriji do 20 godina je osvojio prvo mesto sa 624,9 krugova, dok je u finalu osvojio četvrto mesto, nakon hica od 9,7 koji ga je izbacio iz borbe za medalju u konkurenciji sa reprezentativcima Mađarske, Hrvatske i Srbije.

 Ekipa juniora do 20 godina je osvojila osmo mesto, a pored Alekse su nastupili mladi Nemanja Đorđević sa 564,7 i Ognjen Lukić sa 558,8 krugova. Nastupio je i najmlađi Ognjen Bunčić sa 511,3 kruga a i devojke do 16 godina Iva Rakonjac sa 606,3 i 609,,4 i Teodora Kondić sa 598,6 i 603,2 kruga, ali nedovoljno za finale u veoma jakoj ženskoj konkurenciji.

 Marko Ninković je u takmičenju mešovitih parova-miksu pištoljem sa Nađom Martinović iz Partizana, osvojio peto mesto, Stefan Kešišjan u paru sa Tamarom Vujičin iz Uljme šesto mesto, dok je pančevački miks Marina Mijatović i Velimir Ninković osvojio deveto mesto. Marko Ninković je osvojio drugo mesto sa 555 krugova u kategoriji do 16 godina pištoljem, osmo mesto sa 552 kruga u kvalifikacijama do 20 godina a u finalu je osvojio četvrto mesto, nakon slabijeg hica koji ga je izbacio sa druge pozicije u jakoj konkurenciji sa  mađarskim reprezentativcima. Ekipa SD “Pančevo 1813“ vazdušnim pištoljem je u konkurenciji od jedanaest ekipa, osvojila treće mesto. Pored Marka, za ekipu su nastupili Velimir Ninković sa 537 i 544 i Stefan Kešišjan sa 537 i 527 krugova, mada su bili spremni i za više rezultate. Nastupili su i mladi Nemanja Đorđević sa 491 i Ognjen Bunčić sa 478 krugova i Marina Mijatović koja je bila deseta u konkurenciji do 18 godina sa 509 i 503 kruga.

 Naredno takmičenje mladih strelaca će biti u Zrenjaninu na drugom kolu Lige Vojvodine,već narednog vikenda, a za dve nedelje u Nišu na drugom kolu Kupa SS Srbije po A programu.

 Proteklog vikenda je u Sremskoj Mitrovici održano treće kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem je nastupilo sedam takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“, vazdušnom puškom i pištoljem.

 Ognjen Bunčić je osvojio treće mesto puškom sa 174, a sa 172 kruga je četvrti Ognjen Lukić. Ekipa pionira puškom je osvojila treće mesto . Nastupili su i mladi Aleksej Papović sa 113 i debitant Mijat Milić sa 78 krugova.

 Ognjen Bunčić je osvojio i četvrto mesto pištoljem sa 159 krugova, a ekipa pištoljem u sastavu Ognjen, Jovan Kondić sa 109 i debitant Filip Stefanović sa 77 krugova je osvojila takođe treće mesto.

  Naredno takmičenje pionira je četvrto kolo Lige pionira Vojvodine  u Zrenjaninu narednog vikenda.

Izvor: 013info