МЕЂУНАРОДНИ ДОГАЂАЈ „ЗЕЛЕНИ СПОРТ“ ОДРЖАН У РЕШИЦАМА

На пројекту прекограничне сарадње „Енергетска ефикасност – предуслов за бољу животну средину“, од 29. до 30. јула 2019. године, одржан је међународни догађај под називом „Зелени спорт“.

Деца из града Решице у Румунији, угостила су чланове ТРИАТЛОН КЛУБА “ТАМИШ” и ПЛИВАЧКОГ КЛУБА “ДИНАМО”. У дводневном дружењу, деца су посетила Зоолошки врт, биоскоп и учествовала у такмичењу.

Такмичиле су се две екипе (мешовите групе дечака и девојчица), свака састављена од 30 такмичара (пливање, трчање и бициклизам). Такмичење су започели пливачи, који су приликом испливаних дужина штафету предали тркачима. Тркачи су штафету однели до оближњег спортског центра, истрчавши симболично 1 км, где су их сачекали бициклисти, који су завршили такмичење вожњом једног круга око стадиона.

Важно је било само учествовати у такмичењу, јер су на крају сви били победници и медаља је засијала око врата сваког учесника.

У оквиру поменуте пројектне активности у Панчеву је у јуну месецу одржано рукометно такмичење у Хали спортова.

Хала спортова је енергетски санирана на овом пројекту, финансираном од стране Европске Уније кроз Програм Интеррег ИПА прекограничне сарадње Румунија – Србија.

Извор: Град Панчево