VEČE VIOLINE U PEĆINCIMA

Program Pećinačkog kulturnog leta nastavlja se sutra u Pećincima, kada će na platou ispred spomenika u centru, sa početkom u 20.30 časova, nastupiti Jelena Dimić Đukić iz Prhova tokom večeri violine.

Publika će biti u prilici da uživa u zvucima viole u četrdesetpetominutnom programu tokom kojeg će se nizati srpske izvorne pesme poput „Jutros mi je ruža procvetala“, „Svilen konac“ i „Nizamski rastanak“, starogradske pesme kao što su „Šešir moj“, „Fijaker stari“ i „Da smo se ranije sreli“, peruanske i makedonske narodne kompozicije, a tokom večeri svi ljubitelji ovog instrumenta uživaće u temama iz poznatih kulturnih filmova i serija kao što su „Pirati sa kariba“, „Šindlerova lista“ i „Igra prestola“.

Ova rođena Beograđanka koja živi u Prhovu diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi Pante Veličkovića, a prethodno je završila Muzičku gimnaziju „Dr Vojislav Vučković“ u klasi Jovana Stojanovića na odseku viola i Osnovnu muzičku školu „Stanislav Binički“ u klasi Roberta Toškova. Dugogodišnji je član Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“, kulturno – umetničkih društava „Lola“ „Španac“ i Gudačkog kvarteta „Maestozo“, a saradnik je i Vojnog orkestra „Stanislav Binički“. Trenutno je kao nastavnik muzičke kulture zaposlena u Osnovnoj školi „Dušan Vuksović Diogen“ u Kupinovu.

Pećinačko kulturno leto traje od 27. jula do 31. avgusta tokom kojeg je organizovano preko dvadeset događaja u 9 naselja opštine.

Izvor: Opština Pećinci