МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА У СОМБОРУ ОД 4. ДО 6. ФЕБРУАРА

Међународни сајам перадарства одржаће се 45. пут у Градској хали „Мостонга“ у Сомбору од 4. до 6. фебруара, у организацији Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, под покровитељством Града Сомбора.

Посетиоци сајма имаће прилику да видеоко 2400 експоната у више од 350 раса са којим ће се представити око 500 излагача из Србије и Црне Горе, а сајам ће посетити и гости из Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске и Северне Македоније.

У оквиру Међународног сајма одржаће се и II Меморијал „Прим. др Зоран Парчетић Нона“, као и Државни шампионат ситних животиња Србије.

„Ово је прилика да се у нашем граду окупе љубитељи и одгајивачи пернатих животиња, као и других ситних животиња и да своје животиње прикажу у Градској хали Мостонга“, рекла је заменица градоначелника Љиљана Тица.

Председник Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, Игор Громиловић, истакао је да је ово друштво у 2021. години прославило пуних 150 година постојања и да је оно као такво најстарије друштво те врсте у овом делу Европе.

„Сви одгајивачи теже из године у годину да узму учешће на оваквој једној манифестацији, која је заиста постала традиција и препозната је не само од стране одгајивача из наше државе, него и одгајивача из региона“, рекао је Громиловић и додао да је због пандемије број излагача ове године мањи за око 20%.

Као и претходних година, обезбеђено је 5 000 бесплатних улазница за предшколце и школарце, а бесплатне улазнице на сајам добиће и добровољни даваоци крви који се одазову на ванредну акцију која се одржава у среду, 02. фебруара 2022. године од 9 до 12 часова у просторијама Црвеног крста Сомбор.

Званично отварање сајма заказано је за 4. фебруар, са почетком у 13 часова.

У петак, 4. фебруара, сајам ће радити од 13 до 20 часова, у суботу, 5. фебруара, од 8 до 20 часова, а у недељу, 6. фебруара, од 6 до 12 часова, када ће сајам бити свечано затворен уз поделу награда.

Извор: Град Сомбор