„МЕДЛАБ“ ПЕНЗИОНЕРИМА ПОКЛОНИО БЕСПЛАТНЕ АНАЛИЗЕ КРВИ

У склопу обележавања Дана општине Врбас и компанијског јубилеја – 25 година постојања, Лабораторија „Медлаб“ Врбас спровела је хуманитарну акцију бесплатног узорковања крви за 30 пензионера у Клубу за стара и одрасла лица. Хуманитарна акција је већ традиционална, спроводи се из године у годину, и потврђује „Медлабово“ успешно пословање проткано друштвеном одговорношћу и разумевањем за потребе социјално угрожених пензионера.

„Једна од основних вредности наше компаније, од самог оснивања до данас, је друштвено одговорно пословање и понашање које подразумева и одговоран однос према заједници у којој послујемо. У том циљу креирали смо пројекат ‘Заједно до здравља’ који реализујемо у свим градовима и општинама на територији АП Војводина у којима послујемо. И овога пута акција у Врбасу је успешно реализована, извршили смо основне анализе крви код једног броја пензионера и били им на располагању за све савете“, рекао је др сци. мед. Милан Убавић, оснивач „Медлаба“. Визија развоја компаније и даље се остварује тако да је од недавно служба „Медлаба“ у Врбасу и Кули организована на начин да услуге пружа и кроз теренску амбуланту. Потребно је само да пацијент дан раније позове лабораторију „Медлаб“, а искусан лаборант пружиће услугу вађења крви у кућним условима. У Врбасу „Медлаб“ ради већ 14 година.

Припаднице нежнијег пола имале су јуче могућност да добију резултате комплетне крвне слике, вредности седиментације, глукозе, липидни статус и ТСХ , док су мушкарци уз све ово добили и анализу ПСА.

Извор: Општина Врбас