“МЕКАФОР” И “КАЛЦЕДОНИЈА” ДОНИРАЛЕ БОЛНИЦИ ДВА МЕДИЦИНСКА АПАРАТА

Да иностране компаније које су се пословно позиционирале у Кикинди имају изражен осећај за потребе локалне средине, потврдили су “Мекафор” и “Калцедонија”. Францунска компанија је у неколико наврата већ донирала средства за Општу болницу, али и за Дечји и Школски диспанзер. Овог пута, “Мекафор” је обезбедио средства за куповину биомикроскопа. Апарат вредан 856.000 динара, заменио је дострајали из 1982. и тако значајно унапредио рад офталмолошке амбуланте. Друштвену одговорност” исказала и “Калцедонија”. Донација ове компаније огледа се у куповини видео ларингоскопа, вредног 333.000 динара, за потребе Службе за анестезију, реанимацију и интензивно лечење. Оба апарата већ су у функцији. Приликом симболичне приморедаје апарата директор болнице, др Мирко Стојисављевић, захвалио се донаторима и Градској управи, која је посредовала у реализацији донације:

– Увек је било донатора који су показали разумевање за нашу установу. Користим прилику да позовем и друге фирме да разумеју наше проблеме, када је у питању набавка нових апарата. У овом тренутку приоритетан је бицикл ергометар. Без њега није могућа дијагностика коронарне инсуфицијенције код срчаних болесника- казао је др Стојисављевић. Градоначелник Кикинде, Павле Марков, оценио је да донаторска акција представљају добар однос између компанија које послују у нашем граду и локалне самоуправе:

– Захваљујем се компанијама на донацијама. Надам се ће и друге фирме увидети да овакав вид друштвене одговорности и њихове добре воље јесте у интересу свих грађана Кикинде и Севернобанатског округа који користе услуге Опште болнице- казао је Марков и додао да предстоји најављена реконструкција болнице. Први пут од изградње и пуштања у рад, Општа болница биће комплетно адаптирана. Директор „Мекафора“, Небојша Недељковић, поручио је да ће наставити да сличним акцијама помажу кикиндско здравство, спорт и културу. Директор „Калцедоније“, Адријано Зони, указао је да се ова италијанска компанија труди да буде друштвено одговорна у земљама у којима послује:

– Срећни смо што на овакав начин започињемо сарадњу са Градском управом и локалним институцијама. Надамо се да ћемо и у наредном периоду учествовати у оваквим активностима- навео је Зони.

Извор: Град Кикинда