МИЛИЋЕВИЋ И ВУЧЕВИЋ ОБИШЛИ ОБНОВЉЕНЕ КОШАРКАШКЕ ТЕРЕНЕ У ДВОРЦУ „ЕЂШЕГ“

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, обишао је данас кошаркашке терене у оквиру објекта „Еђшег“ у Новом Саду, у чију реконструкцију је уложено укупно 12 милиона динара, од чега је Покрајина определила 4,4 милиона динара.

Два нова терена опремљена су мултифункционалном спортском подлогом и кошевима, чиме су се стекли услови за одигравање разних такмичења и развој кошаркашког и рекреативног спорта.

„Покрајинска влада посебну пажњу поклања спортској инфраструктури, за шта смо у протекле две и по године издвојили готово 300 милиона динара“, истакао је потпредседник Милићевић и додао да је до сада реализован 231 пројекат у свих 45 општина у Војводини.

Он је додао да обновом терена у „Еђшегу“, Новосађани имају заиста леп простор како за рекреативно бављење спортом, тако и за такмичења на отвореном.

Како је још навео, уз претходни пројекат који је Град Нови Сад реализовао у дворцу „Еђшег“, формирањем нове културне станице у сарадњи са Фондацијом 2021, Нови Сад је добио јединствен простор за дешавања у култури и за спортске активности.

„Опредељење Покрајинске владе и Града Новог Сада је да и у другим деловима града отварамо сличне целине, где ће грађани моћи квалитетно да проводе слободно време“, истакао је Милићевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је нагласио да је овај пројекат још једном показао колико се једноставније и брже ствари решавају кад постоји добра координација и сарадња различитих нивоа власти.

„Захвални смо Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, што су заједно са Градом Новим Садом определили средства да дворац „Еђшег“ добије потпун садржај“, казао је Вучевић.

Обиласку терена присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.