МИРОВИЋ И БЈЕЛИЋ У ПАРИЗУ О ИНТЕНЗИВИРАЊУ ОДНОСА АП ВОЈВОДИНЕ И ФРАНЦУСКЕ РЕГИЈЕ ВАЛ ДОАЗ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Паризу са представницима Департмана Вал Доаз и сенаторима Себастианом Мераном и Мартом Де Сидрак, са којима је, у одвојеним сусретима, разговарао о интензивирању и проширивању сарадње две регије.

На састанку са представницима Департмана Вал Доаз дефинисани су услови за потписивање Споразума о сарадњи између АП Војводине и те француске регије, које ће, како је најављено, бити у новембру, а чиме ће се стећи услови за успостављање партнерства у областима привреде, пољопривреде, културе и образовања.

Том приликом, председник Мировић рекао је да су француске компаније инвестирале више од 750 милиона евра у покрајини и да запошљавају 6.000 радника.

„Република Србија и АП Војводина су поуздани партнери за све облике сарадње, наша земља је политички стабилна и сви економски показатељи су позитивни, са трендом раста“, изјавио је председник Мировић и додао да је Француска у врху када су у питању директне стране инвестиције у АП Војводини.

На састанку са сенаторима Мераном и Де Сидрак, који је одржан у Сенату, оцењено је да су историјски односи два народа добар основ за продубљивање сарадње. Током разговора било је речи о институционалном повезивању универзитета, развојних агенција и привредних комора, те је поручено да значајну улогу у том процесу има Посланичка група пријатељства Србија – Француска.

У радној посети Француској бораве и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, шефица Кабинета председника Покрајинске владе Татијана Ђукановић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.