МИРОВИЋ И МИХАЈЛОВИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ТУНЕЛА И ВИЈАДУКТА У ЧОРТАНОВЦИМА

„Градилиште у Чортановцима, где су у току радови на изградњи тунела и вијадукта, на деоници пруге Београд – Будимпешта, тренутно представља највеће градилиште у Србији и поносни смо на то што се већ сада јасно види да ћемо за три и по до четири године за двоструко мање времена путовати од Новог Сада до Београда“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Након обиласка градилишта у Чортановцима, председник Мировић рекао је да је поносан што се баш у Срему изводе овако обимни радови и што се реализација овог, стратешки значајног пројекта, одвија у оквиру планираних рокова.

„Ово је велики пројекат, који ће бити на корист грађанима. Када комплетна деоница буде готова биће олакшан транспорт робе, путовање људи, што ће допринети унапређењу туризма, самим тим и развоју Србије, АП Војводине и свих општина које се налазе на траси пруге“, оценио је председник Мировић, истакавши задовољство сарадњом српских и руских компанија на овом пројекту.

„Развој и улагање у железницу синоним је за модерну Србију“, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, уз оцену да је ово најзахтевније градилиште у железничкој инфраструктури, али уједно и најбоља слика Србије која се све више развија.

Амбасадор Русије Александар Чепурин рекао је да је ефикасност српских и руских компанија на овом великом градилишту симбол развоја и унапређења сарадње на обострану корист.