МИРОВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА АУСТРИЈЕ НИКОЛАУСА ЛУТЕРОТИЈА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са новоизабраним амбасадором Аустрије у Србији Николаусом Лутеротијем.

Председник Мировић нагласио је да добра и успешна сарадња коју Аутономна покрајина Војводина остварује са аустријским покрајинама, као и традиционално добри и пријатељски односи Србије и Аустрије, представљају темељ за интензивирање сарадње и пројеката који повезују покрајине, привреднике и развојне агенције.

„Привредна сарадња са Аустријом је веома значајна за нашу земљу, а Аустрија је међу земљама које предњаче по броју инвестиција у АП Војводини“, рекао је председник Мировић.

Он је додао да тај тренд треба одржати и да је Покрајинска влада спремна да својим механизмима и контактима подстакне повезивање привредних комора, развојних агенција и привредника.

На састанку је било речи и о представљању потенцијала Покрајинске владе, Развојне агенције Војводине и осам највећих градова у Војводини аустријском тржишту, ради привлачења страних инвеститора.

Саговорници су се сагласили да је привредна сарадња кључни фактор, те да постоји потенцијал за проширење сарадње и на област заштите животне средине, која ће, како је речено, бити приоритет у наредним годинама.

Амбасадор Лутероти изјавио је да Аустрија подржава пут Србије ка Европској унији, јер како Србија буде напредовала на том путу, како је рекао, српско тржиште постаће атрактивније за инвеститоре.