НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ “МЛАДИ ЗА ДРУШТВО БЕЗ КОРУПЦИЈЕ”

Током Међународне конференције о примени механизама превенције корупције, на отвореној изложби цртежа и видео радова ученика основних и средњих школа учесника конкурса “Млади за друштво без корупције”.

Током Међународне конференције о примени механизама превенције корупције, на отвореној изложби цртежа и видео радова ученика основних и средњих школа учесника конкурса “Млади за друштво без корупције”, а поводом обележавања Међународног дана борбе против корупције, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији и Владе Републике Италије, у петак, 14. децембра ученици 6/2 разреда ОШ“Десанка Максимовић“ Марија Рајковић и Никола Златановић, добили су заслужене награде, са још  осам ђака из целе Србије, које им је уручио директор Агенције за борбу против корупције, Драган Сикимић.

Изложба се састоји се од цртежа и видео радова насталих на годишњем такмичењу ученика основних и средњих школа у Републици Србији. Циљ такмичења је подизање свести међу младима за стварање бољег друштва без имало толеранције према корупцији. У својим радовима ученици су приказали како доживљавају копрупцију, како корупција утиче на њих и како виде борбу против корупције. На такмичењу је учествовало 72 ученика из Београда, Кнића, Куле, Варварина, Јајинаца, Кикинде, Ковина, Ниша, Ивањице, Земуна, Батајнице, Врања, Липљана, Сомбора и Шапца.

„Никола Златановић и Марија Рајковић, као и ученица бившег 8/1 разреда, Смиљана Славковић, учесници су пројекта у организацији Министарства правде Сједињених Америчких Држава и Америчке амбасаде, под менторством наставнице ликовне културе, Анкице Ереш.  Израдили су плакате са веома зрелим и јасним порукама и ставовима у односу на овај проблем, који може бити претња друштву и окружењу у којем они стасавају. Сва три цртежа наших ђака, објављена су у каталогу, али и представљена на изложби у Дому омладине у Београду, коју су посетили са својим разредним старешином, Радомиром Вукосављевићем“, јавила је још ПР школе „Десанка Максимовић“ Ковин, учитељица Наташа Буљугић.

Извор: Општина Ковин