НАЈСАВРЕМЕНИЈА ОПРЕМА СТИЖЕ У РУМСКИ БИОСКОП

Културни центар „Брана Црнчевић“ добиће нови дигитални пројектор и филмску опрему за дигитализацију, па ће тако сви љубитељи седме уметности у Руми бити у прилици да прате најквалитетније и најпопуларније филмске наслове у врхунској пројекцији.

Уговор о куповини пројектора потписан је данас у Градској кући у Руми, а средства за модернизацију Културног центра обезбедили су Филмски центар Србије и Општина Рума.

Наиме, Културни центар „Брана Црнчевић“ је за пројекат дигитализације биоскопа на конкурсу од Филмског центра Србије добио 6 милиона динара. Укупна вредност купљеног пројектора износи 8.307.000  динара, а недостајућа средства од 2.307.000 динара је обезбедила Општина Рума.

„Набавком ове најсавременије опреме Културни центар ће бити прва установа на територији Срема која ће имати модеран и комплетно дигитализован биоскоп, а тиме ће се значајно унапредити квалитет филмског програма. Сви љубитељи филмске уметности биће у прилици да прате најквалитетније и најпопуларније филмске наслове, а уједно је ова инвестиција показатељ да Општина Рума води успешну политику којом су обухваћени сви сегменти живота њених становника“, изјавила је заменица председника Општине Рума Александра Ћирић, подсетивши да ове године Рума реализује значајне пројекте везане за готово све сфере друштва, те да ће тако бити изграђен нови вртић – Коцкица 2, реконструисан Дом војске, покренута изградња новог пречистача, те да ће Рума добити и нову аутобуску станицу.

Уговор о куповини пројектора су у Градској кући потписали директорица КЦ-а Тања Слепчевић и представник компаније АВЛ пројект Инт. Доо Јовица Маћуш који је напоменуо да румски биоскоп добија нову опрему најмодерније технолошке генерације.

„У питању је ласерски пројектор који је тренутно апсолутни технолошки хит и стандард за опремање биоскопа у свету. Осим тога што ће становници Руме моћи да уживају у заиста високо квалитетној репродукцији филмског садржаја, посебно је битно што ова врста опреме захтева изузетно мала средства за одржавање, тако да се надам да ћете дуги низ година уживати у коришћењу овог дигиталног ласерског пројектора“, изјавио је Маћуш.

Рок за испоруку опреме за Малу дворану румског Културног центра је 35 дана, а до сада су у Србији само још три биоскопа опремљена овом савременом технологијом за филмске пројекције.

Извор: Општина Рума