НАША ПЛАНЕТА, НАШЕ ЗДРАВЉЕ

Поводом 7. априла Светског дана здравља пећиначки Црвени крст је, у сарадњи са Домом здравља “Др Драган Фундук” Пећинци и Центром за социјални рад Пећинци, организовао предавање о значају здравог начина исхране и умерене физичке активности у Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту.

Овогодишњи слоган Светског дана здравља је “Наша планета, наше здравље”, а по речима Гордане Коњевић секретара ЦК Пећинци, корисницима Дневниг боравка је на занимљив начин приказано како су ваздух, вода и храна неопходни за опстанак свих живих бића, а добро здравље нераскидиво повезано са здравом животном средином.

“Током предавања корисници су могли да чују да неправилна исхрана обухвата лош избор намирница, такозвана брза храна, много пецива, претеран унос слаткиша, грицкалица и газираних сокова које треба заменити свежим воћем и поврћем и пити доста воде у току дана. Такође им је указано на предности здравог начина исхране и физичке активности: добро здравље, жељени изглед тела, добра физичко-ментална способност, психолошко задовољство. Да би им показала шта је здрава исхрана предавач из Дома здравља, Ружица Обрадовић је донела воће за презентацију, које је на крају поделила деци што их је веома обрадовало” – рекла нам је Коњевић и додала да су предавању присуствовали и ученици трећег разреда Основне школе “Слободан Бајић Паја” из Суботишта.

Извор: Општина Пећинци