„ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ?“ – ТАКМИЧЕЊЕ У ПОЗНАВАЊУ САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА ЗА ОСНОВЦЕ

Такмичење „Шта знаш о саобраћају?“ одржава се данас у Сомбору у организацији АМСС АМК „Магнет“, а под покровитељством Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора.

У познавању саобраћајних прописа надмећу се деца основношколског узраста, а знаће се проверава путем теста и полигона на ком учесници возе бицикл.

Манифестацију је званично отворио градоначелник Сомбора, председник Савета за безбедност саобраћаја, Антонио Ратковић, који је свим учесницима пожелео пуно успеха у такмичењу и истакао да је циљ догађаја првенствено да се најмлађи суграђани упознају са саобраћајним прописима.

„Након две године паузе смо у овој години заједнички успели да организујемо такмичење под називом Шта знаш о саобраћају. Оно што нам је изузетно драго је да нас је послужило и време и да ће се поред тестирања одржати и полигон спретности. Учествује 13 основних школа и драго нам је што су се одазвале. Целу манифестацију подржава Савет за безбедност саобраћаја, како финансијски, тако и саветодавно, и циљ целог такмичења и рада Савета за безбедност саобраћаја је свакако едукација наших учесника у саобраћају, а поготово наших најмлађих учесника у саобраћају и зато нам је драго што данас видимо оволики број деце на полигону“ рекао је градоначелник Ратковић.

Манифестацију „Шта знаш о саобраћају?“ подржали су и Црвени крст Сомбор, Средња техничка школа, Средња економска школа, Полицијска управа и Друштво наставника техничког образовања.

Извор: Град Сомбор