„НАВИЈАЈ И ИГРАЈ ФЕР“

Савез за школски спорт Војводине, у наредних месец дана, у Кикинди ће реализовати пројекат под називом „Навијај и играј фер“, како би деца основношколског узраста научила више о фер и коректном навијању на спортским догађајима. Пројекат је реализован и у другим градовима, а идејни творац Горан Петровић предочио га је и у Градској управи, где су присуствовали градоначелник, Никола Лукач и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Успешно реализоване активности у области школског спорта делегирале су наш град за реализацију и овог пројекта. Сигуран сам да ће ово много значити деци, да науче како фер и коректно да навијају, да подржавају једни друге и да науче како да се понесу и у победи и у поразу“, рекао је градоначелник.

Пројекат се спроводи већ осам година:

“Кроз овај пројекат желимо да утичемо на децу да се на спротским догађајима понашају коректно, али и на спортисте да на такмичењима играју фер. Мислим да смо у ово време спорта и спортизације мало изгубили осећај за право фер навијање и понашање“, додао је Горан Петровић.

У реализацију пројекта биће укључено око 500 основаца из Кикинде:

“Организовали смо семинар за учитељице и учитеље, а наредних месец дана ће полазници семинара учити децу начинима и техникама навијања. Пројекат ће бити завршен крајем априла, када ће бити организована спортска манифестација, на којој ће деца навијати за екипе из друге, а не из своје школе“, надовезала се Јелена Крвопић, председница Школског спортског савеза Кикинде.

Пројекат „Навијај и играј фер“ се финансира у оквиру посебних програма, које је одобрио Покрајински секретаријат за спорт и омладину:

“Савез за школски спорт Војводине још једном је препознао Кикинду као град, који има искуства и капацитете да спроведе овако значајан пројекат. Кикинда је град са којим Савез за школски спорт Војводине има изузетно лепу сарадњу“, рекао је Јован Лекић, генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине.

Извор: Град Кикинда