NOVA PRIZNANJA ZA MLADE PEĆINAČKE GLUMCE

Na šestom Međunarodnom festivalu dečjeg pozorišta „Zvono“ u Zvorniku, koji je ove godine trajao od 12. do 14. decembra, učestvovali su mladi pećinački glumci Dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centra sa predstavom „Vremeplov“, koji su za svoje predstavljanje na zvorničkoj sceni zaslužili dva priznanja – prvu nagradu za najbolji scenski govor i nagradu publike za najbolju ulogu u predstavi koja je pripala Mariji Radulović.

Kako nam je rekla rediteljka predstave „Vremeplov“ Dragana Knežević veoma je zadovoljna nastupom, kao i prilikom da deca nastupe na ovom festivalu.

„Zahvaljujući podršci opštine Pećinci počeli smo sve više da nastupamo, što se i primeti u njihovim nastupima. Sve su bolji i samouvereniji, i prezadovoljna sam. Predstava ima i veoma jasnu poruku, a to je druženje, ali i da je mašta prioritet za kvalitetno odrastanje“ – rekla je Knežević.

Na Festivalu u Zvorniku, koji je organizovalo „Zvorničko dramsko pozorište“ nastupala su i pozorišta iz Jagodine, Trebinja, Bačke Topole i Zvornika, a mlade glumce ocenjivali su profesionalci Saša Ikanović i Ranko Ostojić, kao i direktor Doma omladine iz Zvornika Đorđe Deurić. Gost festivala bio je popularni književni stvaralac za najmlađe Tode Nikoletić, a pokrovitelj grad Zvornik i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srbije.

Извор: Општина Пећинци