НОВА СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА БОКСЕРСКИ КЛУБ „ЧАРНОК“

Општина Врбас и Савез спортова општине Врбас обезбедили су за чланове Боксерског клуба „Чарнок“ нове тренерке. Опрему су члановима клуба јуче уручили Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Бојан Антонић, генерални секретар Савеза спортова општине Врбас.

„Ово је прва акција подршке спорту у 2021. години. Имамо нови буџет за спорт, због проблема које је свима донела пандемија COVID 19 нешто мало мањи него претходне године, али због тога неће изостати подршка спортским клубовима и спортистима у нашој општини. Пажњу ћемо усмерити на младе у спорту, на афирмацију спортског стила живљења, а уверен сам да ће клубови и спортисти узвратити афирмацијом нашег града кроз добре резултате који буду постизали. То је претходне године учинио Боксерски клуб ‘Чарнок’, имали су сјајне резултате, као и још неки клубови, и нема сумње да заслужују сваку врсту подршке за даљи рад“, рекао је приликом уручивања опреме Станић.

На поклонима, у име клуба, захвалио се Жељко Жмукић, тренер у БК „Чарнок“, истакавши да подршка локалне самоуправе и Савеза за спорт стиже континуирано, годинама у назад, што клубу обезбеђује миран и само спорту посвећен рад. „Овога пута помоћ се огледа кроз тренерке, претходних пута то су били разни други спортски реквизити и опрема, чиме се нашим члановима стално унапређују услови за рад и такмичење. Веома брзо чека нас Куп нација у боксу за жене, који се одржава у Сомбору, па затим редовно коло лиге, и надам се да ћемо и у 2021. години наставити са низањем добрих резултата, као што је то било претходних година“, рекао је Жмукић и захвалио општини Врбас и Савезу спортова на помоћи. 

Извор: Општина Врбас