НОВИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ПОШУМЉАВАЊА МИНИСТАРСТВА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ОПШТИНЕ РУМА

У Палати Србије јуче је потписан уговор између Министарства заштите животне средине и Општине Рума о спровођењу пројекта пошумљавања ветрозаштитних појасева на путним правцима на територији општине Рума.

Укупна вредност пројекта износи 11.260.260,00 динара, од чега ће Министарство издвојити средства у износу од 7.000.000,00 динара, а Општина Рума 4.260.260,00 динара.

Пројекат ће обухватити пошумљавање путних појасева Никинци – Хртковци и Доњи Петровци – Путинци. Целом дужином пута од насеља до насеља, биће подигнути ветрозаштитни појасеви уз коловозе, а техника пошумљавања биће прилагођена терену постојећих путних праваца.

„Овај пројекат је још један пример сјајне сарадње Министарства заштите животне средине и министарке Ирене Вујовић са нашом општином, што нас веома радује“, рекла је председница Општине Рума Александра Ћирић.

„Општина Рума одлучно доказује своју снажну посвећеност очувању и заштити животне средине. Наш циљ је да бригом о екологији унапредимо квалитет живота свих грађана, истовремено стварајући зеленије и здравије окружење за будуће генерације“, поручила је председница Ћирић.

Извор: Општина Рума