ОБЕЛЕЖЕН 09. МАЈ – ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем венаца на четири спомен обележја – на Спомен костурницу на Градском гробљу, Споменик погинулим војницима Црвене армије, затим на Споменик палим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године, те на Споменик палим борцима Народноослободилачког рата и жртвама фашизма у центру Врбаса, представници општине Врбас, појединих удружења грађана и политичких организација, обележили су данас 09. мај – Дан победе над фашизмом.

Делегацију општине Врбас предводио је председник општине Предраг Ројевић.

„Ми се данас, на Дан победе над фашизмом, у име слободарског Врбаса, захваљујемо свим нашим неустрашивим прецима који су се храбро борили и жртвовали за највеће људске и цивилизацијске вредности. Њихова херојска победа велика је и важна за све нас. И зато смо обавезни да сваке године 9. мај обележавамо као дан тријумфа добра над злом. Дужни смо да се сетимо свих оних који су своје животе положили за праведнију и бољу будућност. За боље човечанство. Они су се заједно са милионима других жртвовали за слободни Врбас, слободну Војводину и слободну Србију. За слободу целог света. Жртвовали су се да бисмо ми могли да живимо у миру, и да слободно градимо своју будућност“, рекао је Ројевић. Заједно са председником општине делегацију локалне самоуправе чинили су Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, и Милан Глушац, заменик председника општине.

Венце, уз делегацију општине Врбас, положили су и представници Општинског одбора СУБНОР-а, Удружења српско-руског пријатељства „Род“, и локалних одбора Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Српске радикалне странке.

Поводом Дана победе над фашизмом, делегација Општинског одбора Српске напредне странке, коју су чинили Срђан Станић, Игор Шкундрић и Немања Завишић, положила је венце на Споменик палим борцима на градском гробљу. Венци су положени и на споменик погинулим борцима Црвене армије, као и на Споменик погинулима у ратовима од 1991. до 1999. године.

„Морамо бити достојни дела наших храбрих предака који су однели победу над фашизмом, највећим злом у људској историји. Сваког 9. маја морамо се сећати храбрих дела оних који су однели победу у рату за спас човечанства. Наша је обавеза да памтимо њихову жртву и славимо њихов подвиг“, рекао је Срђан Станић.

Извор: Општина Врбас