ОБНАВЉА СЕ ХОРИЗОНТАЛНА САОБРАЋАЈНА СИГНАЛИЗАЦИЈА У ГРАДУ И НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА, ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ И ОЗНАКЕ У ЗОНИ ШКОЛА

Обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације у оквиру програма редовног одржавања почело је прошле недеље, саопштено је из зрењанинског Јавног предузећа за урбанизам. Радове изводи предузеће “Боја” из Сомбора.

 У наредних месец дана, хоризонтална саобраћајна сигнализација обнављаће се на општинским путевима, на општинским путевима који пролазе кроз улице у граду и насељеним местима. Активности на хоризонталној и вертикалној сигнализацији спроводе се свакодневно, а план радова ради се заједно са извођачем, у складу са потребама на терену.

Обележаваће се и пешачки прелази и сигнализација у зони школа.

 Из Јавног предузећа за урбанизам апелују на возаче да у зони радова на хоризонталној саобраћајној сигнализацији поштују прописе, не уклањају чуњеве,  покушају да не газе по свеже обојеним линијама и имају мало више стрпљења. 

 Претходне године, због проблема у поступку јавне набавке за ову врсту услуга, дошло је до застоја у обележавању хоризонталне сигнализације и она је у великој мери изгубила функцију. Сада су у току радови којима ће се саобраћајна сигнализација довести у ред, а уговор са сомборским предузећем закључен је до краја ове године.  

Извор: Град Зрењанин