ODBOJKAŠICE CRVENE ZVEZDE SLAVILE U SUBOTICI

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (25:23, 21:25, 18:25, 19:25)

Odbojkašice Spartaka nisu uspele da savladaju Crvenu Zvezdu za razliku od svojih muških kolega od pre dva dana. Nakon početnog vodstva golubica, gošće su zaigrale bolje nanizale naredna tri seta i odneli bodove iz Subotice, navodi subotica.info

Nakon izjednačenog početka Spartak stiže do prednosti od tri poena,10:7.  Poenima Rajlićeve Spartak je održavao prednost, međutim usledilo je niz grešaka domaće ekipe, što koriste crveno-bele te poenom Stijepićeve dolaze do poravnanja. Raspoložena Milana Rajlić ponovo donosi prednost Spartaku i najzaslužnija je osvajanje prvog seta.

As servisom Stijepićeve Zvezda je povela sa 8:7, a nakon par grešaka subotičanki prednost je porasla na 12:9. Nakon tajm auta Spartak se  vratio u ritam koje su prišle na 16:17. Blok je doneo Zvezdi poravnanje u setovima nakon as servisa  Sekulovićeve bilo je nedostižnih 23:17 za ekipu iz Beograda.

Spartak je greškama dozvolio Zvezdi da se  početkom trećeg seta odlepi na 10:4. Usledio je odgovor domaćih odbojkašica koje su najavile da mogu da se vrate u igru. U tim momentima usledila je i jedna sporna odluka sudija sa kojima se nije slagao ni trener domaćih Miroslav Aksentijević te dobio i crveni karton. Golubice su zaigrale bolje u finišu seta, ali nisu uspele da u potpunosti stignu ranije napravljenu razliku rivala. Zvezda sa 25:18 osvaja treći set za rezultatski preokret u meču. 

Početak četvrtog seta pripao je Crvenoj Zvezdi, poenom Vučićeve stekle su prednost od 12:6. Spartak je odgovorio sjajnom serijom od 5:1 za dinamičan finiš seta. Domaće su blokom Marićeve uspele da poravnaju na 16:16, ali nisu mogle i do preokreta. Markovićeva blokom prekida zalet Golubica, a Zvezda je uskoro povela sa 21:17. Nastavile su gošće u žestokom ritmu i stigle do velikih 24:19 posle asa Stijepićeve. Utakmicaj eokončana u sledećoj akciji koju je blokom završila Vučićevićeva.

Izvor: subotica.info