ОДЛИЧАН НАСТУП РУМЉАНА У САВАТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ

Репрезентација Србије се вратила са Светског првенства за јуниорe и Светског купа за кадете у асу саватеу, које је одржано од 26. до 28. јула у Будимпешти, са шеснаест освојених одличја: једном златном, шест сребрних и девет бронзаних медаља. Спортисти Савате бокс клуба „Рума“ освојили су једну сребрну и шест бронзаних медаља.

Бронзане медаље освојили су јуниори и чланови Савате бокс клуба “Рума”: Петар Јованов до 60кг, Никола Божић до 65кг, Никола Ракић до 80кг, Јована Касап до 65кг, Николина Касап до 60кг, Јована Мирчетић до 56кг.

У оквиру Светског првенства био је Светски КУП за кадете на којем је репрезентација Србије освојили златну, три сребрне и бронзану медаљу. Сребрну медаљу освојила је кадеткиња Анастасија Иконић, до 56кг, члан Савате бокс клуба “Рума”.

Стручни тим чинили су тренери: Миодраг Ракић из Руме, Мирослав Оџић,  Срђан Надрљански из Новог Сада и Нада Миладинов из Иђоша.

„Покровитељи наступа нашег клуба су Општина Рума и Савез Спортова Општине Рума а  репрезентације Србије су Влада Републике Србије – Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије и једним делом сами спортисти и тренери због великих трошкова наступа нашег тима. Свима од срца захваљујемо на подршци а спортистима на оствареним резултатима“, рекао је Миодраг Ракић.

Извор: Општина Рума