„СОМБОРСКО СПОРТСКО ЛЕТО“ АНИМАЦИЈА И АКТИВАЦИЈА

„Сомборско спортско лето“ по трећи пут је одржано у нашем граду од 26. до 28. јула на Градском купалишту „Штранд“ у Сомбору.

Град Сомбор је препознао значај ове манифестације те је пружио велику подршку у нади да ће прерасти у традицију.

Догађај је организован уз техничку подршку Спортског савеза града Сомбора, Спортског центра „Соко“, Црвеног Крста Сомбор, Првог центра за обуку Војске Србије, Друштва подводних активности, као и многобројних спортских организација са територије Града Сомбора, а компанија „Дукат“ је обезбедила воћне јогурте за најмлађе учеснике.

Посетиоци „Штранда“ могли су да учествују у разним спортским гранама, активностима, едукацијама и креативним радионицама које су водила стручна лица.

„Сомборско спортско лето“ званично су отворили већница Града Сомбора задужена за област спорта и омладине Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Милан Стакић.

„Жеља нам је да се кроз ове активности што више деце заинтересује за неку спортску дисциплину и почне са активним тренирањем“ истакла је овом приликом Антонија Нађ Косановић.

У суботу 27. јула на „Штранду“ су одржани и 10. Илиндански дани у организацији Завичајног удружења „Корјени“, Спортског савеза града Сомбора и Савеза спорт за све Војводине, а уз подршку Спортског центра „Соко“ и Града Сомбора. У оквиру овог такмичења учесници су се опробали у традиционалним дисциплинама: скок у даљ из места, скок у вис из места, крбање, бацање камена са рамена и другим.

Извор: Град Сомбор