ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА САНАЦИЈУ ШКОЛЕ У ЈАСКУ

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице одобрио је средства у вредности од 4 милиона динара Основној школи „Милица Стојадиновић Српкиња“ из Врдника за пројекат адаптације и енергетске санације објекта издвојеног одељења у Јаску.

Објекат у коме је смештено подручно одељење у Јаску датира с почетка 20. века и до сада није било значајних улагања у њега. Проблеми са влагом и грејањем протежу се деценијама уназад и до сада је на том плану замењена само дотрајала столарија. Пројектом адаптације и енергетске санације школе планирана је замена крова и постављање термоизолације.

Услови у којима се похађа настава у Јаску биће значајно побољшани јер ће поред радова на изолацији бити замењен и грејни систем тако што ће уместо досадашњег локалног увести етажно грејање на алуминијумске радијаторе и котао на пелет. Подсећамо, крајем прошле године Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај одобрио је за овај пројекат 2,5 милиона динара, док је учешће Општине 1,2 милиона.

До краја школске године очекује се спровођење јавних набавки за оба пројекта и почетак радова, тако да ће ускоро јазачки ђаци наставу похађати у топлим клупама.

Извор: Општина Ириг