ОДРЖАН 11. ОМЛАДИНСКИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ВОЈВОДИНЕ У КУЛИ

У суботу, 28. маја.2022. године, са почетком од 14 часова у Културном центру Кула почео је 11. по реду Омладински позоришни фестивал Војводине. Репертоар позоришног маратона био је сачињен од три представе. Прву представу извела је Омладинска сцена КЦ Кула у режији Слободана Ногавице под називом “7“, потом је наступио Креативни центар “Артеље“ из Инђије ауторским пројектом “Нека буде анонимно (ово је моја прича)“ у режији  Сташе Блекић и Теодоре Марчете. Публици  на даскама које живот значе представила се и гимназијска сцена “Стеван Пузић“ из Руме представом “All shook up!“ у режији Марије Ратанчић.

Одлуком селектора првопласирана је представа “All shook up!“, другопласирана је представа “7“, док је треће место понела представа “Нека буде анонимно (ово је моја прича)“.

Диплому за најбољу режију  добила је Марија Ратанчић,за режију представе „Одлепио сам скроз“. Диплому за функционалну сценографију и сценску опрему припала је Золтану Фрдману за представу „Одлепио сам скроз“. Слободан Ногавица добио је диплому за костим и диплому за сценски покрет у представи “7“.

Диплома за избор музике припала је Пратећем оркестру у представи „Одлепио сам скроз“ по мотивима Елвиса Прислија, а исти овај ансамбл добио је и диплому за сценски говор.

Награде за најбоља глумачка оставрења  припала су  Нађи Боровић, за улогу у представи „Одлепио сам скроз“ и Марку Младеновићу за улогу у представи „Одлепио сам скроз“.

Равноправне похвале за глумачка оставарења  додељена  су Марији Ћорда, за улогу Лореин у представи „Одлепио сам скроз“, Љиљани Кнежевић, за улогу број 2 у представи „СЕДАМ“, Теодори Бјелац, за улогу „Последње“ у представу „Нека буде анонимно“ и Лани Денчић, за улогу „Маје“ у представу „Нека буде анонимно“.

 Извештај селектора смотре (преузми)

Извор: Општина Кула