ОДРЖАН 12. ВОЈВОЂАНСКИ ОМЛАДИНСКИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ,,ИГОР СТАНИЋ“

У суботу, 27. маја, у сали Културног центра у Кули, одржан је 12. војвођански омладински позоришни фестивал ,,Игор Станић“.

На фестивалу су учествовале четири представе: представа ,,Идиот(и)“, Културног центра Кула, по мотивима једночинки Музе Павлове, а у режији Слободана Ногавице; представа ,,Укроћена горопад“, Виљема Шекспира, у извођењу Креативног центра ,,Артељее“ Инђија и у режији Кристијана Марковића; представа ,,Људ-мила“, Едите Ђурчове, у извођењу Удружења грађана-колектив, Креативних аматера Ковачица и Аматерског позоришта ,,Јанко Чеман“, по режији Силвије Свакусове и представа ,,Сви ти усамљени људи“, у извођењу Цеком Зрењанин, а у режији Предрага Карањца.

За најбољу омладинску представу у Војводини изабрана је управо кулска представа ,,Идиот(и)“. Редитељ представе, Слободан Ногавица, истакао је да им ово признање много значи, посебно због назива који носи од ове године:

,,Прошло је одлично, победили смо, освојили смо награду за прво место, награду за најбољу режију, за најбољу костимографију, за два глумачка остварења и ово нам стварно много значи, због тога што се овај фестивал први пут зове по нашом Игору,  а и генерално смо ову представу посветили њему и све што радимо посвећујемо њему јер нам много недостаје и волели бисмо да је ту, али он  би волео да наставимо даље и тако смо и урадили. Очекује се од нас да сада будемо још бољи, али ја у ову екипу која је ту, која овде ради и која је стварно посвећена, уопште не сумњам, и једва чекам да радимо нешто ново“.

Он се нада да ће организација и комуникација следеће године бити боља и да ће на фестивалу бити  приказано више представа, распоређених у два дана:

,,Тренутно Савез уметничког стваралаштва Војводине са Зонских смотри шаље омладинске представе на овај фестивал овде, али ја стварно мислим да у Војводини има много више омладинских представа, вероватно и квалитетних, само што мислим да је проблем мало у организацији и комуникацију и надам се да ћемо од наредне године имати бољу комуникацију, да имамо више представа, да то буде распоређено у два дана, што би било боље, и да овај фестивал некако све више расте, посебно од овог сада. На томе ћемо сигурно радити“.

Фото галерије

Извор: Општина Кула