ОДРЖАН 3. ПРОЈЕКТНИ САСТАНАК У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „HERINFUTUR“

У оквиру пројекта „Herinfutur“, 7. септембра 2021. године, у просторијама Покрајинксе владе АПВ у Новом Саду, одржан је 3. састанак чланова пројектног тима. Састанку су присуствовали чланови пројектног тима, то јест представници Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама (водећи партнер на пројекту), представници Управе Жупаније Чонград – Чанад, као и представници Фонда „Европски послови“ АПВ (партнери на пројекту).

Циљ пројекта је подизање свести о важности културне баштине као јавног добра међу младима у прекограничном региону кроз иновативну употребу медија.
Укупна вредност пројекта износи 130.156,14 евра, од чега је вредност донације 110. 632,71 евро.

На састанку је договорено да ће се у току следећег месеца одржати две дводневне радионице о конзервацији и рестаурацији – једна у Новом Саду, а друга у Сегедину – за средњошколце и студенте архитектуре и ликовних уметности из Србије, као и за средњошколце из Мађарске. Разговарало се и о разним изазовима са којима се пројектни партнери сусрећу, али је закључено да тренутно нема  проблема у реализацији самог пројекта.