ОДРЖАН 39. ОТВОРЕНИ КРОС СРЕМА

Победе најбољих српских атлетичара на средње и дуге пруге, Новопазараца Елзана Бибића и Амеле Терзић, обележило је овогодишње издање 39. Отвореног Кроса Срема.

Изузетна међународна конкуренција, уз одличну организацију, допринела је да свака од укупно 16 трка буде изузетно занимљива и напета, тако да су гледаоци, који су дошли у великом броју, имали прилике да на делу виде практично најбоље, оне који представљају будућност српске атлетике. Велики одзив је био ученика основних школа са територије општине Инђија који су на тај начин допринели да ова спортска манифестација на прави начин представи нашу општину. Свакако велику захвалност дугујемо и гостима који су дошли из Ужица, Шапца, Добоја (БиХ), Ваљева, Новог Сада, Лепосавића, Прњавора (БиХ), Новог Пазара…

Покровитељ ове атлетске манифестације била је општина Инђија а технички организатор Савез спортова општине Инђија. Желимо да се захвалимо јавним предузећима општине Инђија као и многобројним спонзорима, без чије помоћи не би успели да организујемо ово такмичење на овако високом нивоу.

Укупно је кроз циљ прошло 644 такмичара, што представља повећање од готово 40% у односу на прошлу годину. Прелепо суботње време је свакако допринело великом одзиву такмичара и гледалаца.

У сениорским и јуниорским тркама учешће су узели најбољи средњепругаши из Србије и региона и према процени атлетских стручњака, на „39. Отвореном Кросу Срема“ окупио се крем српске атлетике.

Најзадовољнији су били, наравно, освајачи медаља а осталима преостаје да се добро припреме за следећу годину и  јубиларни „40. Отворени Крос Срема“ који ће се одржати марта месеца 2020. године. Припреме су већ почеле, праве се планови да се јубиларни 40. Крос организује на никад вишем нивоу, уз учешће најбољих тркача не само региона него и шире.

Извор: Општина Инђија