ОДРЖАН 4. „КИ ДЕНС ФЕСТ“

У пуној хали спортског центра “Језеро“, одржан је четврти “Ки денс фест“, у организацији Удружења “Dance N Soul“, под покровитељством Града Кикинде. У двосатном програму, у ком је наступило више од 200 учесника из Кикинде, Аде, Суботице, Сенте, Панчева и Новог Кнежевца, публика је била у прилици да погледа кореографије модерног плеса. Поред тога, програм је био хуманитарног карактера и сав добровољни и приход од улазница упућен је за лечење једногодишњег Кикинђанина, Дамјана Петрова. Ове године сакупљено је 124.000 динара. Манифестацији су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Заиста је диван осећај када видимо оволико радости, смеха и разиграности на једном месту. Дугујемо захвалност кикиндском удружењу које већ четири године успева и истрајава у намери да направи велики фестивал, али и фантастичан програм за децу. Захваљујем им на хуманости, а ми смо сви заједно добровољним прилозима помогли малом Дамјану да што пре победи у својој најважнијој борби“, рекао је градоначелник.

У оквиру програма, публици су се представиле чланице неколико узрасних категорија са преко 20 плесних тачака:

“Потрудили смо се да публици припремимо богат и интересантан програм, тако да смо имали и госте из Аде, Суботице, Сенте, Панчева и Новог Кнежевца. Циљ организовања нашег фестивала је да промовишемо модеран плес, уз хуманитарни карактер. Велику захвалност дугујемо Граду Кикинди, покровитељу фестивала, Спортском центру који нам сваке године пуно помогне приликом организације, али и великом број спонзора и пријатеља“, додала је Мирна Крнић из Удружења “Dance N Soul“.

Извор: Град Кикинда