ОДРЖАН „ДАН ПОЉА ЈЕСЕЊИХ КУЛТУРА“ У СОМБОРУ

У организацији Пољопривредне стручне службе Сомбор, данас је одржан „Дан поља јесењих култура“ на огледним пољима у атарима насељеног места Ненадић. Испред Града Сомбора, догађај су посетили градски већник за област пољопривреде, Јован Кеча и градски већник за област екологије и заштите животне средине, Слободан Станић.

Током званичног отварања ове манифестације, на огледним пољима, присутне госте је поздравио директор Пољопривредне стручне службе, Владимир Сабадош и захвалио им се на доласку и издвојеном времену.

Овогодишњем „Дану поља“, поред представника Града Сомбора, присуствовали су и државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Данијела Мирјанић, произвођачи, представници семенских кућа, дистрибутери средстава за заштиту биља, представници пословних банака, а међу њима био је и академик проф. др Драган Шкорић, који је поздравио све присутне, испред Српске академије наука и уметности.

Заинтересовани посетиоци су имали прилику да погледају огледна поља са засадом бројних врста шећерне репе, соје, кукуруза, сунцокрета, као и огледа из области заштите биља. У наставку програма, у дворишту ПСС Сомбор, приказана је изложба поврћа, након чега је сада већ традиционално, организовано дружење на балама.

Извор: Град Сомбор