ОДРЖАН ТУРНИР У БАСКЕТУ „МАМУТ ОПЕН КИКИНДА“

Град Кикинда и Спортски центар “Језеро“ били су домаћини “Мамут опен Кикинда“, турнира у баскету три на три, који је по други пут у нашем граду организовао Кошаркашки савез Србије под покровитељством ФИБЕ. На такмичењу које је окупило више од 30 екипа, прво место припало је “Сокобањи Трој“, која је у финалу победила “Гардош Бет Оле“ из Земуна. Треће место припало је екипи “Крупањ 3×3“. У категорији јуниора, прво место припало је екипи “Чука Адок“ из Београда, док је најбољи пионирски састав био новосадски “Баскет НС“. За најкориснијег играча турнира проглашен је Иван Сајчић, члан победничког тима. Турнир је свечано отворио градоначелник Кикинде, Никола Лукач, који је потом, са Драганом Пецарским, чланом Градског већа задуженим за спорт и омладину и Јеленом Бакић, председницом Спортског савеза Кикинде, уручио признања најбољим екипама.

“Кикинда је већ доказано град спорта, а бројне спортске манифестације које се организују у нашем граду, само дају шлагворт на све оно што нас чека, како од програма, тако и од улагања у спортску инфраструктуру. Посебно ми је драго што је турнир у Кикинди организован у време када је наша репрезентација освојила злато на Светском првенству у баскету, што је одлична промоција овог спорта, изузетно лепа прилика да привучемо децу у што већој мери на терене, а са друге стране, гледали смо одличне партије у којој су најбоље екипе и победиле. На нама је да створимо још боље услове и на квалитетнији начин организујемо ову спортску манифестацију, како би привукли пажњу јавности из целог региона“, рекао је градоначелник.

Ове године одзив екипа био је већи него претходне:

“Наш турнир полако прелази у традицију, у нашем граду се игра добар баскет и то је препознато. Ове године одзив је био много већи. Имали смо 19 сениорских екипа, чак је организатор неке екипе морао да одбије због система тамичења. Надам се да ће следеће године организација бити још боља и да Кикинда буде град у који се радо, између осталог, долази на спортске турнире“, истакао је Мирко Буцало из Спортског центра “Језеро“.

Захваљујући доброј организацији, турнир “Мамут опен Кикинда“ стављен је на званичну мапу првенства Србије “Рода 3 на 3“, односно “ФИБА 3 на 3“ званичног такмичења:

“Изузетно је био тежак турнир за нас. Јуче смо имали већ једно такмичење, тако да смо у Кикинди морали да дамо све од себе, борили смо се максимално, оставили смо срце на терену и освојили турнир. Честитао бих и противницима, младој екипи којој желимо сву срећу у даљем такмичењу, али и организаторима који су нам створили све услове за квалитетан баскет“, поручио је Стефан Миливојевић, члан победничке екипе.

Извор: Град Кикинда